Even voorstellen

Ellen Windhorst

Welkom op de website van Ellen Windhorst Decor.

Hier presenteert zij haar werk, zodat je weet wat ze doet en gedaan heeft.

Al meer dan 20 jaar schildert zij decors voor theatergezelschappen, ontwerpt ruimtes en decors en geeft kunstonderwijs en workshops aan kinderen en volwassenen.

Zij volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten, afd. tekenen&kunstgeschiedenis. Hier behaalde zij haar 1ste gr. lesbevoegdheid en heeft na een schildersopleiding aan het Pratt Institute te New York een aantal jaren lesgegeven. Vervolgens deed zij een opleiding vormgeving aan de Rietveld Academie en is sinds lange tijd werkzaam in het theater. Na een opfristraject CKV en vakdidactiek aan de Universiteit van Leiden is zij naast haar theaterwerk voor een groot deel bezig met kunsteducatie voor kinderen. Tevens maakt zij  wandschilderingen op aanvraag.


Kunsteducatie/workshops

Kunst en onderwijs: ze organiseert en geeft workshops, bijv. 'Decors à la Malevich in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Zij gaat met kinderen aan het werk in de stijl van een beroemde kunstenaar, zoals Matisse, Paul Klee, Ensor etc. Van deze workshops heeft zij 2 televisie-series gemaakt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar voor de KRO.

Zie: KunstWorkshops en Televisie

Decor/theater
Ellen biedt vakmanschap op het gebied van decorschilderwerk, theaterproductie en decorontwerp. Zij heeft veel ervaring in de dagelijkse praktijk van het theater. 

Toneel, ballet, muziek, opera, musical, film, commerciële ruimtes, bruiloften, kinderkamers: zij ontwerpt en decoreert ruimtes voor het beoogde gebruik. Zij is een creatieve ondernemer, gewend aan projectmatig werk, om zaken voor elkaar te krijgen en verantwoordelijkheid te dragen.

Zie: Decorontwerp en Decorschilderwerk

Wandschilderingen

Ellen doet met veel plezier ook ander ontwerp-, inrichtings- en wandschilderwerk. Daarnaast maakt zij vrij werk waarvan de serie Stoere Beesten de meest recente werken zijn.

Zie: Stoere Beesten

Rekwisieten

Voor film, theater en televisie regelt zij met haar bedrijf Windhorst Rekwisieten alle losse items die een voorstelling, set of studio nodig heeft.

Zie bijv.: Ali B., Crazy Love, Samsom&Dalilah, La Vie Parisienne, Nijntje de Musical, Valse Wals/Orkater etc.

Ontwerpen gedaan/gewerkt met en voor:

Toneelgroep Amsterdam, Orkater, Sieb Posthuma, Gerardjan Rijnders, Paul Gallis, Het Nationale Ballet, Reinier Tweebeeke, Holland Symfonia, Mette Bouyhuis, Ger Thijs, Frans Weisz, Michel Sluysmans/Vincent van Warmerdam, Titus Tiel Groenestege, Dirk Tanghe, Opera Spanga, Arjan Ederveen, Laurentien van Oranje, Jacques Senf, Ali B., De Bijenkorf, Lenette van Dongen, Leopold Witte/Geert Lageveen, Släpstick, Typhoon, Veldhuis&Kemper, Theo Maassen, Pieter Derks, Najib Amhali, Lebbis e.a.

Using Format